χρόνιος Πόνος - Νευροτροποποίηση

Μέσω ενεργοποίησης των νευρικών απολήξεων του πνευμονογαστρικού νεύρου στο ωτικό πτερύγιο επιδρούμε νευροαντανακλαστικά στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα βιολογικός υπολογιστής και το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι το λειτουργικό μας σύστημα.

Μέσω του αυτιού λοιπόν λοιπόν ενεργοποιούμε κάποια συγκεκριμένα σημεία – νευρικές απολήξεις που επιφέρουν αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτική, παυσίπονη δράση και βελτίωση της κυκλοφορίας στη πάσχουσα περιοχή.

Επιπλέον πρόκειται για μια πραγματικά ολιστική θεραπεία καθώς τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, άρα λειτουργεί ως καταλύτης που ενεργοποιεί και επιταχύνει τη φυσιολογική ικανότητα αυτοθεραπείας που όλοι έχουμε. Κάθε μέρα το σώμα μας παράγει 3,8 δισεκατομμύρια κύτταρα. Είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε υγιείς!

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν, ειδικά στη σύγχρονη εποχή, είναι το αγχολυτικό αποτέλεσμα που προκαλεί στον οργανισμό, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αφού κάθε χρόνιος πόνος έχει και ψυχογενή ρίζα, καθώς ως γνωστόν το stress σωματοποιείται και δημιουργεί χρόνιες φλεγμονές μέσα στο σώμα.

Η ταυτόχρονη λοιπόν στόχευση αυτής της θεραπείας τόσο στο σωματικό – παθολογικό μέρος  όσο και στη ψυχολογική συνιστώσα της όποιας χρόνιας πάθησης δικαιολογεί τα σημαντικά ποσοστά αποτελεσματικότητας της, καθιστώντας  τον κάθε θεραπευόμενο πιο λειτουργικό στη καθημερινότητα του και προσφέροντας του μια καλύτερη ποιότητα ζωής!